Image
Image
DanskflugtskydningsforbundDanmarks jægerforbund
Image
Image
DanskflugtskydningsforbundDanmarks jægerforbund
Image
DanskflugtskydningsforbundDanmarks jægerforbund
Image
Image
Danmarks jægerforbund
Danskflugtskydningsforbund

Hundesiden

Image

Intro aften den 9 august

Som noget nyt kommer der en introaften den 9. august kl. 18,30 - 20,00

Der er kommet ønske om en introaften, hvor vi kommer omkring det at starte op med træning af en ny hvalp og helt op til den færdige trænet hund.

Vi håber at kunne fortælle om de gode vaner der er vigtige at få med så hurtige som muligt. Gode trænings måder, og naturligvis undgå nogen af alle de fælder, man nemt kan falde i.

Vi håber også at kunne besvare de spørgsmål der måtte være.

Hvis man har lyst til at komme til denne aften, så send enten en mail til "thygeborgensgaard@gmail.com" eller skriv det i kommentar feltet når i tilmelder jer.

Der vil være mulighed for at købe Øl/vand og pølser med brød. Der er altid kaffe på kanden.

Thyge
Hundeudvalget


Hej alle

Husk der er ikke træning tirsdag d. 26. marts. pga. påske
Sidste træning i denne omgang er tirsdag d. 2. april.
Vi starter nye hold igen tirsdag d. 16. april. Der bliver sendt nye tilmeldinger ud snart.
Tirsdag d. 9. april er der instruktør møde og derfor ingen træning.
Rigtig god påske til alle
Hilsen
Hundeudvalget

Image

Vi starter nye hold op tirsdag den 16. april.

Træningen er ikke kun for jægere, men for alle, der gerne vil arbejde med deres hund. Vi træner ved vores klubhus som ligger: Hovedgaden 610 D • 2540 Hedehusene.

Tilmelding: De Etiske retningslinjer for håndtering og træning af hunde skal man kunne tilslutte sig INDEN man melder sig til. Læs mere nederst på siden. Vi træner efter positive indlæring.

Hunde der viser aggressiv adfærd kan ikke være med til vores træning.

NordeaFonden har sponseret en DummyLauncher til HFJ
Vi er så heldige, at vi nu kan tilbyde kursisterne på Øvede og Udvidet jagttræning en bedre og mere realistiske træning, med vores nye 10 skuds dummylauncher.
Her bliver hver dummy skudt ud med trykluft, og der kommer derfor et godt brag der er med til, at det ligner mere rigtig jagt.

HFJ har købe endnu en dummylauncher. Den nye er med 8 skud så vi glæder os til, at se hvordan det bliver. Der er også købt nogen forskellige forhindringer som alle hunde kan få glæde af.

For at komme til klubben køre man ned af grusvejen og under jernbanen, drejer til venstre, klubhuset ligger nede for enden af vejen. Efter ca. 200 m. kommer der en p-plads ind på højre hånd, som vi meget gerne vil have at I benytter, så vi undgår for mange biler nede ved klubhuset.

Vi starter nye hold op den 16. april kl. 17.30 - 18.30 med hvalpe og unghunde/let øvede. OBS: Pga. at hvalpene bliver trætte har vi lavet om på hvalpetræningen så vi nu deler timen op. De første 40 min. træner vi som vi plejer og de sidste 20 min. bliver brugt på de spørgsmål i måtte have til jeres nye hunde. Tina vil også her komme med gode råd, hvor alle kan høre dem.

kl. 18.45 - 19.45 er det øvede hunde og udvidet jagttræning.

For at være med her forventer vi:

Lydigheden skal være på plads, man kan gå med pæn line føring, hunden kommer hjem på hjemkald, at man kan sætte sin hund af og går 50 meter væk, hunden kan lave en enkelt markering på 20-30 meters afstand og aflevere ved fod, og det skal den kunne 4 ud af 5 gange. Herved får alle mest muligt ud af træningen.

Når vi er færdige med træningen, er der mulighed for at købe øl/vand, pølser samt lidt sødt til ganen.

Vi bruger klubbens dummyer. Man er meget velkommen, til at tag sine egne med. Vi vil naturligvis hjælpe til med, at også denne del af træningen kommer til at køre så godt som muligt. Der er håndsprit og vi vil gøre alt hvad vi kan for at træningen bliver så sikker som muligt.

Træningen giver gode muligheder for, at din hund kan arbejde sammen med andre hunde.

Som hundefører får du lært nogle gode værktøjer, som du kan tage med hjem og træne videre med.

For at få mest ud af kursuset er det vigtig at man får trænet hjemme.

OBS: det er vigtig at man også tilmelder sig på skemaet "Tilmeld hundetræning". Det gør at vi får Jeres mail adresse. Vi har haft et tilfælde af corona på hvalpe holdet, og der var det nemt og hurtig for os at kunne maile tilbage, og advare resten af holdet. Vi vil også bruge Facebook "HFJ hundetræning" til at nu ud til alle.

Alle mail adresser vil blive slettet 14 dage efter kurset.

Ønsker man at være i kontakt med os på Facebook, så send os en anmodning på "HFJ hundetræning".

Vi træner 7 gange. Prisen bliver 450 kr.
Prisen for en gangs træning er 70 kr.

Betaling forgår til træningen og der kan betales med kontant eller DK/Visa kort

DJ Etiske retningslinjer for hundetræning
Læs mere om hundetræningen
Tilmeld hundetræning

Image

Schweisshundefører Martin Wiberg

Vi havde den store fornøjelse, at få Martin Wiberg fra Schweisshunde registeret til, at komme og fortælle om det, at træne schweiss, og hvad det indebære og ikke mindst den lange vej til, at blive registeret schweisshundefører i Danmark.

Martin lagde ud med, at fortælle meget levende og med stor humor og glimt i øjet lidt om sig selv, og sin interesse for jagt og jagthunde.

Schweisshundeføre har i mange år været et ønske, så det skulle naturligvis prøves af. Han viste godt, at det ikke var helt nemt, men havde man en god hund skulle det nok gå.

Han starte op med, at finde en god labrador og her er problemet lidt at de hunde vi har idag er avlet til at hente fugle, og altid i hel stand uden huller i. Det Martin er ude efter er en labrador der gerne vil gå schweiss og igennem alt terræn. Sidst men ikke mindst så skal den også kunne hetze det er ikke så let med de labrador vi har.

Martin fandt sin nye hund i Nordjylland og så skulle der bare trænes og trænes og så lidt mere træning, martin var klar til at søge optagelse i schweissregistret i  2010.

Det blev dog et afslag med 3 grunde 1. hundens alder, den må ikke være for ung og heller ikke for gammel. 2. hundeførens erfaring med jagt, føren må heller ikke være for ung og heller ikke for gammel. 3. førens bopæl, der er kun ca. 190 registeret schweisshunde i Danmark og de skal kunne dække hele landet så er det vigtig man bor hvor der ikke er andre føre.

Problemet med de 3 ting er, at man ikke rigtig får, at vide hvilken man er faldet på. Hunden havde gået rigtig godt og alderen var heller ikke helt ved siden af skiven. Derfor tog Martin på en masse jagter b.la. til Polen for, at få noget mere erfaring. Han havde også hørt, at det kunne være en god ide, at flytte til Halsnæs

Martins bedre halvdel indvilge efter lidt tid i, at flytte. De havde også fundet det rigtige hus som bare mangel en underskrift.

Martin arbejder inde i Naturstyrelsen, og her er der et lille vink til, at Frederiksværk vil være rigtig godt.

Aftalen bliver med hustruen, at hvis der kunne komme en lille ny familieforøgelse så kunne Frederiksværk godt bruges selv om det ligger meget langt væk.

Da de små ting var kommet på plads så var det tid til, at komme til prøve i 2016 igen og denne gang bestod de og kom i Schweissregisteret.

I dag har Martin sin anden labrador i registeret. Den er endnu mere villig til at hetze og blev trænet op på kun lidt underet år. Grunden til det var at hvis den gamle hund ikke kunne mere så vil Martin ryge ud af registeret og så vil det være forfra igen. At træne en hund op på så kort tid var alt for hurtig, og det vil ikke komme til at ske igen.

Martin har haft over 1000 eftersøgninger. Schweissførerne sætter en stor ære i altid, at være klar til, at rykker ud til dyr der er blevet skudt, men alligevel er løbet væk. Til dyr der er påkørt og løbet væk.”

Se lidt billeder her

Flemming Obling

Fællesspisning med foredrag v/ Flemming Obling

Det blev som vente en god aften med god mad i godt selskab med Flemming Obling.

Der var godt gang i køkkenet, da der skulle laves gammel dags oksesteg. De første gæster kom 20 min. før og hjalp til så vi kunne være klar til kl. 18.00

Efter de fleste havde været oppe forbi menuen 2 gang, gik Flemming på kl. 19.00. Flemming kom godt omkring det vi gerne vil høre om, og med et godt glimt i øjet, blev det også til mange gode grin.

Efter en lille time, var der lidt is og kaffe.

Flemming fortsatte i samme gode stil, og da spørgelysten var stor var tiden også ved, at løbe fra os. Sidste punkt var hvornår det er tid til, at sige farvel til sin hund. Her var der ikke så meget, at grine af, for alle ved jo, at den dag komme.

Flemming fik fortalt på en god måde hvordan det foregår, samt ikke mindst nogen gode råd til, at selv se hvornår det er ved at være tid.

Fra Hundeudvalget skal der lyde en stor tak til Flemming Obling samt til alle der var med til, at gøre det til en rigtig god aften.

Hundeudvalget

Se lidt billeder her

HFJ Hvalpehold bytur

Hvalpehold på bytur

Den 16. september 21 havde Tina Kaae holdet med i byen

Da vi blev nød til at flytte en træning, benytte Tina muligheden til at lave en god gang bytræning i Roskilde. Noget man tit glemmer når man træner hund, er at få den trænet til at være tryk ved at være i byen, og sammen med mange andre mennesker.

Holdet mødtes på parkeringspladsen ved Palæstrædet, herfra gik turen om til stationen, hvor der kan være mange udfordringer. Videre om til Gråbrødre Kapel ved Hestetorvet, hvor der også var ting der ikke var prøvet før.

Holdet slutte efter en god times gå tur, igen på pladsen.

Hvis der er stemning for det på det nye hvalpehold til en træningstur i byen, så er Tina og vi andre klar igen.

Thyge
Hundeudvalget

Se billeder fra byturen

Træningsvideoer

Disse videoer er tænkt som en hjælp til jeres træning. Det er ikke den eneste måde det kan gøres på, der er jo forskel på hvad der virker bedst for hver enkel hunde og føre, men i kan komme godt igang. Husk, at gå rolig frem og stil ikke højre krav til jeres hunde end i er rimelig sikker på, at hunden forstår hvad i ønsker med øvelsen. Det er vigtig, at hunden er glad og motiveret til træningen, ellers er det bedre bare, at gå en tur den dag.

Rigtig god fornøjelse

Hundeudvalget

Hedehusene-Fløng Jagtforening

Lineføring

Vi anbefaler, at man bruger ”Skovmandsline” og ”Retriverline” til lydighedstræning.

Skovmandslinen er en fast line der nemt kan udvides til ca. 2 m. Her kan man have en kæde rundt om halsen på hunden, men en fast læderrem er det de fleste bruger. Det er også tit den man har hundens navneskilt sat i.

Skovmandslinen er god til alm. lydighedstræning og til alle gå/løbe ture.

Retriverlinen er en kort line med en lykke i den ene ende til, at holde fast i. I den anden ende er der en lykke til, at have om halsen på hunden. Hvis man er bange for, at trække for hårdt kan de fås med nogen ”klemmer” der gør, at lykken ikke kan blive for lille.

Den store fordel ved retriverlinen er, at den er nem, at få på og af igen. Denne line er perfekt til apporteringstræning.

Vi ser ofte, at der kommer kusister med ”sporingssele” som er en der bliver sat rundt om hundens krop.

Det er meget sjælent, at vi ser et godt resultat med dem. Der sker tit det, at hunden løber rundt og er svær, at få til at gå pænt på plads.

Sporingsselen er en sele man bruger til at gå spor med.

Det er meget vigtig, at understrege, at når man træner hund er det på ingen måde meningen, at der skal trækkes så hårdt i linen, at hunden bliver trukket rundt eller bliver løftet op fra jorden. Det kan give skader på hundens hals, men gør man det rigtig sker der aldrig noget.

Løber hunden ud skal man stramme op og følge hunden 1-2 m. ud hvor man bremser den ned og så trække let tilbage. Her er det vigtig, at man bruger sin stemme godt, skælder ud når den løber frem og så med det samme over i den lyse og glade stemme når den kommer tilbage igen. Det nytter heller ikke noget at blive sur på hunden, når den gør noget forkert skal den have lidt skældud, lige med det samme. Straks efter når den er inde på plads igen, er vi glade som om den aldrig har gjort noget forkert.

Husk god hunde træning er nå hund og føre er glade, og har en lille fest sammen. 

Se video om lineføring
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Kontakt øvelser

Her gælder det om, at lave lidt sjov med lydigheden, gå rundt til højre og venstre, frem og tilbage 90° vendinger og hvad man ellers kan finde på.

Se video om kontaktøvelser
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Fløjtesignaler

Hvis man har et ønske om, at få sig en hund der kan bruges til jagt, eller ”bare” rigtig god jagttræning så er det nødvendig, at få fløjten ind i træningen så hurtig som muligt.

Vi anbefaler fløjte i enten plastik eller ben. De fås enten med en fløjte i den ene ende og så en snor i den anden. Nogen har også fløjte i begge ender hvor den ene har en lille kugle så den lyder som en dommerfløjte. Her går snoren så igennem midt på fløjten. De fleste bruger typen hvor der kun er fløjte i den ene ende. De kan købes i alle dyreforretninger der sælger til hunde. Et godt råd her er, at købe mindst 2, så man har en i evt. bilen og en sammen med linen.

Vi bruger normalt 4 forskellige signaler:

Stop: høj tone der daler, sammen med en håndbevægelse

Hjemkald: 2 høje fløjt, sammen med en håndbevægelse

Søg: korte hurtige fløjt ikke så højt (bruges til at søge i et lille område).

Sæt i gang: 1. kort højt fløjt sammen med en håndbevægelse (bruges ved dirigering).

Se video om fløjtesignaler
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Enkel og dobbelt apportering

Når noget bliver kastet og hunden marker det, sendes hunden afsted med en kommando f.eks ”apport”.

Hvilket ord man bruger er ligemeget det skal bare være det samme hver gang. Prøv her, at undgå også, at bruge hånden når hunden sendes afsted. Ved ikke, at bruge hånden trænes hunden til selv, at huske hvor de ligger. Normalt vil hunden løbe ud til den sidste kastet først, men det er noget den selv skal bestemme.

Se video om enkel apportering
Se video om dobbel apportering
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Områdesøg

Ønsket her er, at hunden skal begynde, at søge på et lille område, ikke større end 5 meter.

Fløjte signalet er de små hurtige fløjt, og så er det lidt som ”tampen brænder” når hunden er inden for de 5 meter fløjter man og når hunden kommer for langt ud stopper man med, at fløjte indtil den er kommet ind i området igen.

For at kunne lave god dirigering, skal stop og søge fløjtet sidde lige i skabet. Hunden må først begynde, at søge når den får besked på det. Det kunne jo være, at den skal løbe forbi flere døde fugle inden den kommer ud hvor der ligger en anskydning som man ønsker, at få hjem først. Anskydninger er de vigtigste fugle, at få hjem så hurtig som muligt.

Se video om områdesøg
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Ligeudsendelse

Her gælder det om, at kunne sende sin hund ud til et målet, uden hunden på forhånd ved hvor det er.

Her er det vigtig, at der er god ro på hunden og, at man viser tydeligt med hånden i hvilken retning man vil have, at hunden skal løbe ud i. Typisk vil hunden løbe ud i den retning som den kikker i lige i det øjeblik den bliver sendt afsted. Begynd på korte afstand, og til det samme sted hver gang, til den forstår hvad den skal. Løber hunde lige ud og hjem, kan man forlænge afstanden med 5 m. ved at føren bevæger  sig bagud.

Se video om ligeudsendelse
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Højre og venstre udsendelse

Her er opgaven, at kunne sende sin hund ud til siden. Det bruges sammen med en ligeudsendelse, hvor hunden er sendt ud, fløjte til stop, har vendt sig om og har kontakt til føren. Nu skal den så sendes ud til siden for at nå til målet. Det gøres med en tydelig håndbevægelse sammen med et kort højt fløjt.

Se video om højre venstre udsendelse
Se video om højre venstre med blind udlagt
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Bagudsendelse

Denne kommando bruges til, at kunne sende hunden længer ud. Den bruges sammen med en ligeudsendelse hvor hunden er sendt ud, er blevet stoppet, har vendt sig om og har kontakt til føren. Nu kan man sende den længer ud, med et kort højt fløjt sammen med en håndbevægelse. Typisk hvor føren tager begge hænder op over hovedet.

Se video om bagudsendelse
Hedehusene-Fløng Jagtforening

Dirigering

Ved dirigering bruger man ligeudsendelse til, at sende sin hund ud i det område, hvor man gerne vil have den til, at søge. Den skal kunne stoppes på fløjten, alt efter hvor præcis hunden, er kommet ud i området, kan man få brug for enten, at sende den længer ud, sende den til højre eller venstre. Er den kommet for lang skal den kaldes lidt tilbage igen. Når den er inde for ca. 5 m. til vildtet/dommyen, stopper man den og giver den søgesignalet. Nu skal den så gå i gang med selvstændig, at søge i området og komme hjem med vildtet/dummyen.

Se video om dirigering
Image

DJ Baglænskædning

DJ's instruktions video om baglænskædning apportering, Den er lige god for begyndere og som repetering for øvede

Se video om baglænskædning

Image

BOLDKAST = DÅRLIG AKTIVERING

Fyns Internat - Dyrenes Beskyttelse 17 januar 2019

Vi oplever en stigende grad af hunde der bliver indleveret på internat – og ofte med ordene
”vi magter simpelthen ikke aktivitetsniveauet”.
Når vi piller historikken fra hinanden, så er der tale om overstimulering på den fysiske konto…….og understimulering på den mentale konto. Og alt for ofte er bolden en af synderne.
Daglig ”motion” i form af boldkast er bare ikke sundt for hunden. Det giver stressede hunde, som kan gå på væggene og som ikke hviler i sig selv. Og så kommer bivirkningerne, i form af adfærdsproblemer.

Endnu værre er de her tennis-arme, som detailhandlen har på hylderne. Og de sælger dem i tusindvis. Ejerne synes de er fantastiske, for så kan man kaste dobbelt så langt! De burde simpelthen forbydes

Og når vi italesætter vores holdning til boldkast, så møder vi ofte argumenterne: ”Jammen, vores hund elsker bolden”. Den indbyder selv. Den kommer selv og lægger bolden (eller pinden) foran, i håb om at vi kaster igen. Og igen. Og igen.

Vi kalder disse hunde bold- eller pinde narkomaner. For det er netop hvad de er. Udøver man denne ”sport” på daglig basis, så frigiver det en cocktail af adrenalin, dopamin og endorfiner. Og lige netop hormonet dopamin giver en rus af lykkefølelse. Og et ønske om at få den følelse. Igen og igen. Og i løbet af relativ kort tid, så befinder hunden sig i en kronisk tilstand af stress.

Det kan give sig udslag i at hunden følger efter dig, uanset hvad du foretager dig. Den har ikke tid til at fordybe sig eller hvile. Den kan begynde at vokalisere for at få opmærksomhed. Måske kan den ikke længere være alene hjemme. Den hilser overgearet på mennesker og andre hunde. Den bliver rastløs. Og udvikler måske overdreven territorial adfærd. Trækker afsted med dig på gåturen. Du får en følelse af at I ikke går tur sammen. Hunden hænger bare i en meget stram line, og er overhovedet ikke optaget af at snuse og læse dagens avis. Den vil bare – fremad. Og et hav af andre problematikker. Og hvad værre er, en kronisk stresstilstand vil – hen ad vejen, som hos mennesker, medføre fysiske problemer

Så – helt klar over at dette skriv vil møde modstand derude – så må vi bare sige kort og godt: Stop nu med at kaste den bold (eller pind)! Få balance i den fysiske motion og den mentale stimuli. Så din hund kan leve et langt og lykkeligt liv – uden at skulle skifte familie, fordi man i længden ikke kan rumme en boldnarkoman.

På internatet er motion med bold, pind, og legetøj i det hele taget, fuldstændig forbudt.
Betyder det så at vi ikke bruger bolde og legetøj? Nej, det gør vi da i høj grad. Men vi bruger det fornuftigt. Som belønning. Når vi træner. Men aldrig som motion!


Image

Fællesspisning

Den 29. januar havde hundeudvalget fællelsspisning.
Den stod på gammeldags okse steg med kartofler, perleløg og en god sovs. til dessert var der is.

Vi havde håbet at der kunne være et indslag med en dyrlæge, men det lykkes ikke.

Så havde vi fået en aftale med formanden for dyreinternatet. Han måtte desværre melde afbud da der var en sag i nordsjælland, han blev nød til at køre til.

Så var vi så heldig at HFJ jo har været med i Versus, og Dan viste det indslag hvor vi var med. Dan fortalte også om hvordan det var at være med, og at de først var færdige kl. 2 om natten.

Søren og Christian havde lidt forskelligt med fra Jagtuniverset til gode priser. Så ud over hyggeligt samvær, god mad samt Versus indslag var der også mulighed for en god lille handel.

Mvh. hundeudvalget

Se billeder fra fællesspisning

Image

Hundeafslutning 2019

Vi havde en perfekt afslutning på træningssæson 2018-19. Hvad kan man ønske sig mere, når der er sol, let vind masse af hundefolk og lækker pølser fra køkkenet, og sidst men ikke mindst mange flotte sponsorgaver. Der var 21 til prøven, fordelt på hvalpe, let øvede og øvede/udvidet jagttræning.

Tak til alle der har sponsoreret vores afsluttende hundeprøve 2019

Hubertushuset,

Ringsted Brugsen,

Hedehusene Bollinis,

Hedehusene Klausens Dyrehandel,

Hedehusene Min Købmand, Vindinge

Steen Hansen Auto

Jagtuniverset

Jagt og Lystfiskerhuset

The Gun Room

Byens Dyreklinik, Taastrup

Essential Foods

Vi vil gerne ønske alle en rigtig god sommer. Vi vil være klar med ny træning tirsdag den 13. august.

Med venlig hilsen Hundeudvalget

Se billeder fra afslutningen

Image

Luft din hund efter reglerne ...og spar penge

Læs avisartikel

Image

Ny flåt fundet i Danmark - kan være livsfarlig for husdyr

Læs mere om kæmpe flåten

Hovedgaden 610 D • 2640 Hedehusene